Markeloff Posted January 13 Share Posted January 13 U ovoj temi razgovaramo o legendama među čuvarima mreže – od Lev Jašina, jedinog golmana koji je osvojio Zlatnu loptu, preko Oliver Kahna i Gianluigija Buffona, pa sve do modernih majstora poput Iker Casillasa i Manuela Neuera. Članovi mogu dijeliti svoje mišljenje o tome ko je ostavio najveći trag, prisjećati se nezaboravnih odbrana i raspravljati o tome šta čini vrhunskog golmana. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pqche Posted January 14 Share Posted January 14 Odrastao sam uz Casillasa. Kad pomislim na detinjstvo i fudbal, prvo mi je on ispred gola Reala. Nije bio najviši, nije glumio ludilo, ali je skidao nemoguće kao da je normalna stvar. Sećam ga se po refleksima, po onim odbranama jedan na jedan i po tome što se u velikim utakmicama nekako uvek pojavi kad najviše treba. Finale, klasiko, Liga šampiona... Kasnije i sa Španijom isto to. Ona odbrana protiv Robena mi je i dalje prva slika kad se vratimo na Mundijal 2010. Rukavice i instikt! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeloff Posted January 14 Author Share Posted January 14 Za mene jedan od najbolji golmana premier lige i generalno Petar Cech Ona njegova legendarna kaciga, uvijek se sjetim kada je odbranio Robbenu penal u finalu lige prvaka u nadoknadi, pa i onda u penal seriji odbranio Švajnštajgeru da bi Čelzi osvojio prvu ligu prvaka Sam podatak da ima najviše clean sheetova u premier ligi govori mnogo toga 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muki Posted January 18 Share Posted January 18 Gianlugi Buffon nije bio samo golman bio je čovjek zvani refleks.Uvijek se sjetim njegovih odbrana u vrijeme kada je branio za Juventus doduše u ove novije dane jer sam ja mlađi.Ali je zaista umio da skine penal,slobodnjak bilo šta i u svojim kasnim godinama karijere.Kapa dole za Buffketa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts