Markeloff Posted January 12 Share Posted January 12 Muzika u video igrama često ostavlja jednako jak utisak kao i sama radnja. Neki soundtrackovi su originalno komponovani baš za igru, dok druge igre koriste već postojeće pjesme poznatih izvođača. Ovdje podijelite svoje omiljene muzičke teme – bilo da je to napravljen za igru odnosno komponovana ili pjesma poznatog muzičara koja se pojavila u igri. Napišite zašto vam je baš ta muzika posebna i kako vas podsjeća na igru ili određeni trenutak. Evo ja ću da započnem prvi Iskreno, teško mi je odlučiti koji bi mi bio najdraži soundtrack, ali neka moj izbor padne na Vice City. Pjesma Self Control od Laure Branigan je savršen primjer – originalna izvedba same autorice, a uklopljena u igru tako da stvara nevjerovatnu atmosferu. Ne samo da odgovara stilu i energiji igre, nego me svaki put instantno vrati u osamdesete. Taj osjećaj nostalgije tog vremena čini da soundtrack ima posebno mjesto u mom gaming iskustvu. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muki Posted January 13 Share Posted January 13 Jedna od mojih najjomiljenijih GTA igrica svih vremena,od ovog masterpieca se jednostavno naježim. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shoxi Posted January 14 Share Posted January 14 Iz starog nfs most wanted 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeloff Posted February 1 Author Share Posted February 1 Max Payne u sva 3 dijela ima odličan theme song, čak i u trojci piano theme je predobar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeloff Posted March 1 Author Share Posted March 1 Danas baš pređoh Max Payne 3 odlična igra, ali ovaj soundtrack na zadnjem chapteru razbija 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts